Followers

Friday, 30 September 2011

cinta tanpa noda

Tak mampu kudustai rasa ini,
Cukuplah dengan pertautan hati,
Belum masanya berhubung saban hari,
Awasi hati dan anggota, takutkan Ilahi.

Aduh!
Beratnya menggalas perasaan cinta,
Tatkala pacaran menjadi budaya,
Mujurlah wahyu menunjuk cara,
Jangan diikut sebahagian besar manusia. (Al-An’am: 116).

Cintaku bukan cinta murahan,
Jati diri benteng pertahanan,
Cabaran komunikasi kutundukkan,
Mengawal hati formula kekuatan.

Kuberazam pada diri,
Kuingin mahligai kasihku berdiri,
Tanpa kenangan cinta yang dicemari,
Tanpa noda kemurkaan Ilahi.

Kuingin hadiahkan cinta suci,
Buat insan bernama suami,
Dengan Allah sebagai juri,
Bukan nilaian nafsu sendiri.
by-FATIMAH SYARHA MOHD NOORDIN



a very nice words,....buat diriku serta sahabat2 sekalian...peliharalah cinta kite buat bakal kekasih yang halal serta tidak melebihi CINTA padaNYA.....AMINN....

my favourite writer...

first of all, assalamualaikum wbt buat semua..... bagiku, membaca itu satu perkara yang sangt memuaskan....sejak dari dulu, pelbagai bahan bacaan ku baca....sehinggalah pada suatu hari aku mengenali satu nama...a young writter-FATIMAH SYARHA....xpernah ku dengar namanye sebelum ini...syukran kathiran buat insan yang telah mengenalkan aku dengan name ini...melalui cerite2 yang disampaikan, aku teruja mencari bahan bacaan darinya...the first one is PEMILIK CINTAKU SELEPAS ALLAH DAN RASUL...dri situ aku mula meminati hasil karya wanita ini....karya2 nye mampu menusuk ke dalam qalbu setiap yang membacanye....kepada yang belum sempat membace karye beliau, u should try read it,...best, seyes x tipu.... ....

Thursday, 29 September 2011

saat kau terjatuh...

assalamualaikum wbt.......saat musim exam menjelma, pasti setiap hati akan mula bercelaru....tidak terkecuali aku...nak fokus ngan exam da satu hal, tmbh lagi ngan external problems....memang mencabar sangat2...exam sem nie agak mencabar...walau xsehebat cabaran sem lepas krana terpaksa berlawan dengan perasaan sedih...sekali hamba kerdil ini diuji...memang benar, setiap perjuangan itu bukan mudah....namun setiap yang berlaku pasti ade hikmahnye...sesungguhnya ketetentuan dariNYA adalah yang terbaik...ya, pasti ade hikmahnye aku diuji sebegini...ALHAMDULILLAH, setiap ujian itu semakin membuatkan aku menjadi lebih tabah n kuat....pada 4 insan bernama sahabat, ku adukan ujian ini....titis airmate xpernah kering...namun, itu bukanlah yang terbaik....KERANA, 4 the first, mengadulah pada DIA yang lebih mengetahui....xsalah mncri shabat utk diajak berbicara, nmun harus diingat, DIA adalah yang pertama....airmata itu, seharusnya mengalir kerana tangisan TAUBAT DAN SESALAN soarang hamba pada ILLAHI....bersyukur juga kerana, sahabat2 yang telah menyedarkan aku pada pentingnya DIA di dalam hidup ini....terima kasih juga kerana menyedarkan aku dari lena ini....semoga ukhwah ini sentiase terpelihara olehNYA....AMINN....- dan disaat kau terjatuh, kembalilah padaNYA...-

Monday, 19 September 2011

1+1=3????


assalamualaikum....mesti rmai yang pelik ngan tjuk entry ni kan...tapi, i'm sure rmai jgak yang tahu how 2 calculate 1+1=3.... :-)...mule2 sye pun mmg xtahu kenape  1 tambah 1 jadi 3...alhamdulillah, ade sorang hamba ALLAH nie ceritekan hal kat sye n kwn2....mse tue sye x ambil port pun...xberape tertarik sangt...tpi, bile selalu dengar sal nie, i really want to know what's that sinergi.....rupe2nye sinergi tu pasal frenship antara 2 sahabat yang berteraskan iman....sebab tu la 1+1=3...heheh...seandainya ukhwah itu berteraskan iman, pasti akan terasa kemanisan dan keindahannya....;).....kalau u all blum sempat bce bku 2...bleh try bce..konpem xnyesal...insyaallah, kite akan lebh menyayangi dan menghargai sebuah ukhwah...citer sinergi tue, merungkai bagaimana IRFAN dan ASID membentuk sebuah ukhwah yang indah....alangkah indah sekirenye dapat menjadi     sahabat seperti IRFAN yang begitu menjaga hubungan dengan ALLAH dan sahabat2nye....hampir menitis airmate bile baca part how IRFAN jaga ASID selama mana ASID jatuh sakit...juga part ASID sanggup mengorbankan rase cinta pada gadis idaman demi seorang sahabat yang merupakn kembar x sedarah sedagingnye....nk tau the next stry....search n find  SINERGI yerp....:) .... kepada sahabat2 sekalian, hargai sahabat anda...sulami ukhwah yang dibina dengan keimanan...insyaallah... maaf ku pohon dari sahabat2 ku...syukran kathiran ya habibaty coz dah mewarnai hidupku....luv u fillah....                                

salam perkenalan...salam ukhwah...

assalamualaikum.....hari ni, aku belajar untuk menulis...bagi some people, buang mse jew nk tulis n bace artikel or blog oang...tpi, bagi aku, iluv that...memang dr dlu aku suke bace...n teringin nk mnulis...insyaallah jike ada ilmu, dapatlah kite kongsi bersama....tapi, bagi aku juga....menulis nie slah satu cara untuk luahkan ape yang terpendam...kepada individu2 yang x suka bace tulisan aku...maafla kiranye mengganggu, tpi, sye xsoh pon kamu bcenye...:-) wassalam......